HTML

Novemberben meghal valaki

Van három ötletem, amiből megpróbálok egy-egy regényt összehozni, hogy legyen mit olvasni az unokáimnak, s kiélhessem kreativitásomat. Ez az első ötlet egy krimi. A második egy sci-fi. A harmadik egy misztikus naplóregény. Remélem nem nagyon olvassa senki, amíg össze nem áll a különálló ad-hoc bejegyzésekből. Azért blog, mert így bárhonnan tudom írni.

Friss topikok

Linkblog

Akolitusok

2016.12.30. 09:31 Gazz

Amelyben a pár fejezettel korábban megismert - klinikai halált előidéző, majd újraélesztő - urak terveket kovácsolnak.

A három férfi a Taknyos Varjú kerthelyiségében üldögélt, s fröccsözött a naplementében. Mindhárman mátrai borzaskára vártak, ez volt a kedvencük itt a törzshelyükön. A gyorsaság nem tartozott a helyi konyha erényei közé, cserébe viszont jó ízlessel főztek. A klasszikus elv érvényesült itt is. A "gyorsan, olcsón, jót" opciókból csak kettő volt érvényes. A Varjú olcsó volt, és jól főztek.

Gábor elgondolkozva rajzolgatott az ujjával a poharára kiült párába valamit -, eközben a két másik férfi az italát kortyolgatta. A férfi a többiekre nézve halkan megszólalt.

- Igazából azt sem tudjuk, hogy nem lettünk-e vajon felültetve.

A másik kettő döbbenten nézett rá.

- Ha jól belegondoltok, amit az öreg mondott nekünk, azt éppen össze is olvashatta. Tény hogy nagyon képben volt, de igazából nem tudtuk ellenőrízni, hogy igaz-e amit összehordott. Ennyi idős korában már aki nem hülyült meg, az tényleg nagyon bölcs.

- Van abban valami, amit mondasz Főnök, de akkor mire volt ez az egész jó? Miért akart velünk elraboltatni egy embert? Hol van ebben az egészben az ő haszna? - szólalt meg Tatár.

- Ez az! Mégcsak sérelmei sem voltak az irányunkba, hogy bosszút álljon rajtunk. És nem is dobott fel minket. Pénzt sem csalt ki. Egyszerűen csak felszívódott. -tette hozzá Köpcös.

- Ezt én sem értem. Ez az egész történet nem stimmel. - ismerte el Főnök. - A lakása üres, villany nem ég soha, motoszkálás nincs. Egy szóval sem mondta, hogy elutazik. Kérdeztem a szembeszomszédot is, az se látta, pedig az éjjel is állandóan figyel.

- Azért valljuk be őszintén magunknak, elég scifi volt ez az egész az első pillanattól fogva. - jegyezte meg Köpcös.

- Nézd, nem igazán láttam a kételyek szikráit benned, miután találkoztál vele. Amúgy meg ha a helyemben volnál, te is megragadnál minden szalmaszálat. - válaszolt Gábor.

- És mi van, ha feldobta a bakancsot? Lehet kellene szólni a rendőröknek?

- Na pont az hiányzik most bakker, hogy én a rendőrökkel beszéljek.

- És ha ott fekszik valahol kipurcanva? Bármikor jöhetett neki egy stroke, vagy infarktus. Végül is nem volt mai gyerek. - vetette fel Tatár.

- Lehet. De voltak iratai, tuti kijöttek volna a lakásához. Másrészt jobb egészségi állapotban volt a vén kujon, mint bármelyikőtök. Láttam az uszodában, egy gramm zsír nem volt rajta. Igazi Ironman volt az öreg.

- Oké. Akkor az is lehet, hogy menekülnie kellett.

- Egyre inkább azt érzem, hogy be kell jutnunk a lakásába. Hátha találunk valami nyomot. - Főnökön látszott, hogy egyre idegesebb ettől a beszélgetéstől.

Közben megérkezett a Borzaska, és mindhárman megkönnyebbülten vetették rá magukat az ételre. Percekig csak az állkapcsok és a nyelőizmok dolgoztak. Az utca túloldalán levő pályaudvaron befutott a pécsi gyors, a bejárat melletti fán pedig burukkolni kezdett egy galamb. A szomszéd asztalnál egy kisgyerekes család várt az ételére. A gyerekek nem bírtak magukkal, az apa feszülten próbálta őket rábírni a nyugodt várakozásra. Egy fiatal pár lépett be a kerthelyiségbe, és a Tatárékéval szomszédos asztalhoz telepedtek.

Eközben Köpcös végzett az evéssel, s zsíros száját törölgette egy szalvétával.

- Szóval ha be akarunk menni az öreghez, lehet hogy ki tudom nyitni az ajtaját. De a szomszéd nyanyára ki kell találnotok valami megoldást.

Gábor unottan turkálta az ételt. Nem volt étvágya, illetve amikor elkezdett enni, akkor még igen, de pár falat után már csak kötelességtudatból evett, lassan, megfontoltan. Most eltolta magától a tányért.

- Az öreglány minden hétfő délelőtt kimegy a fürdőbe dögönyöztetni. Akkor nyugodtan lehet próbálkozni. Holnap akár neki is láthatunk.

- Jaja. Felesleges halogatni, mert előbb-utóbb másnak is feltűnik, hogy nem lakik senki a lakásban, és fontos lenne, hogy mi legyünk az elsők, akik átnézik. - jegyezte meg Tatár, miközben Köpcös a fogát piszkálva meredt maga elé.

- Azon gondolkodom, van-e riasztó a kecóban?

- Passz! - válaszolta Gábor, és intett a pincérnek, hogy elviheti a tányérját. - De ha van, akkor is be kell menjünk. Ez nekem élethalál kérdés, tudod jól. De mégha csak hülyített is, akkor is tudnom kell, miért vállaltam ekkora kockázatot.

 - Oké főnök, megoldjuk, ne aggódj. - mondta sietve Köpcös, miközben a tányérját a maradékokkal odanyújtotta a pincérnek. - A maradékokat kérem csomagolja el, a kutyám örülni fog neki.

A szomszéd asztalnál levő párocska boldogan nézett egymásra, miközben egymás kezét fogták. A pincérek tudomást sem vettek róluk, de ez nem zavarta őket.

- Akkor várlak benneteket holnap délelőtt nálam. Kilenc után jöjjetek, addigra elmegy a nyanya. Nem akarom, hogy tudja, hogy ott jártatok. Gumikesztyű, sapka legyen nálatok, meg olyan ruha, amit nem vesztek fel többet.

- Mint a régi szép időkben! - vihogta el magát Tatár.

-Mint a régi szép időkben! - bólintott Gábor, és felálltak az asztaltól.

Gábor a intett a pincérnek.

- Szeretném rendezni a számlát.

-Volt három borzas, két nagy üveg ásványvíz, egy liter bor, az annyi mint nyolcezer hatvan.

Gábor egy tízezrest adott a pincérnek, és intett, hogy tartsa meg a visszajárót.

Eközben Tatár meg Köpcös beszálltak az utcán parkoló autóba, várván, hogy a Főnök hazavigye őket. Az beszállt a kocsiba, és elporoztak.

Vissza egyik sem nézett, így azt sem láthatták, hogy a fiatal pár feláll az asztalától, és szintén kocsiba ül.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://novemberbenmeghalvalaki.blog.hu/api/trackback/id/tr2212052061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása